Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serduszkowe knedelki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka krupczatka 25 dag
drożdże 1 dag
żółtko jajek 1 szt
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Serduszkowe knedelki

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Drożdże i cukier rozpuścić w odrobinie ciepłej wody.
Krok 1 - Serduszkowe knedelki foto
2
Po 10 minutach dodać mąkę, żółtko i tyle wody aby masa była gęsta( około ½ szklanki).
Krok 2 - Serduszkowe knedelki foto
3
Wyrobić ciasto aż będzie lśniące i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Krok 3 - Serduszkowe knedelki foto
4
Gdy podwoi objętość uformować 2 kawałki i włożyć do osolonej wrzącej wody, gotować przez 20 minut. W połowie gotowania odwrócić ciasto na drugą stronę.
Krok 4 - Serduszkowe knedelki foto
5
Po wyjęciu , ostudzeniu pokroić w plastry, następnie wycinać foremką serduszka i podawać dowolnie, polane masłem, sosem grzybowym lub na słodko.
Krok 5 - Serduszkowe knedelki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.01.2015 00:18
Pomysłowo.
Pietruszka 05.01.2015 18:54
fajnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak