Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serduszkowe ciasto

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 10 sztuk
cukier kryształ 10 łyżek
mąka tortowa 12 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
galaretka truskawkowa 2 sztuki
mleko skondensowane niesłodzone 1 sztuka
galaretka wiśniowa 3 sztuki
polewa czekoladowa
cukierki dekoracyjne

Przepis i sposób przygotowania na: Serduszkowe ciasto

Ciasto:
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka ubić na sztywno dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt następnie przeciąć go wzdłuż na dwie części.
Masa:
Galaretki truskawkowe ( 2 szt.) przygotować wg.przepisu na opakowaniu w 0,5 litrze wody, gdy zacznie lekko tężec dodać do ubitego mleka kondensowanego ubić na sztywno.
Nałożyć 1/2 masy na biszkopt następnie nałożyć przygotowaną galaretkę wiśniową na nią pozostała część mleczka, nałożyć drugi biszkopt.
Polać polewą czekoladową wykroić serduszka i posypać cukierkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 26.04.2014 10:56
ślicznie wygląda
gibli 06.03.2014 08:06
bardzo fajne ciasto i te serduszka świetnie wyglądają, fajny pomysł)
Dorian 27.02.2014 22:01
pyszne ciasto
Megg 23.02.2014 18:34
bardzo apetyczne ciacho
Romanowka 23.02.2014 17:19
słodkość dla zakochanych :)
w mojej kuchni 23.02.2014 16:56
zakochane ciasto
patryska76 23.02.2014 16:55
Ale dobre ciacho ;-)
gosia1988 23.02.2014 16:48
wyśmienite ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak