Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serduszkowe ciasteczko miodowo-cynamonowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
margaryna 1/4 kostki
cukier puder 1/2 szklanki
miód 2 łyżki
cynamon 1 łyżeczka
jajko 1 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
śmietana 30% 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Serduszkowe ciasteczko miodowo-cynamonowe

Margarynę i miód rozpuścić w rondelku, dać potem sodę i śmietankę.
Do miski wsypać mąkę i wymieszać z cukrem pudrem i cynamonem.
Do mąki dodać rozpuszczoną z miodem, margarynę i jajko, wymieszać.

Ciasto przełóż na stolnicę i szybko zagnieć ciasto.
Potem je rozwałkować na grubość 3 mm i wycinać foremkami ciasteczka w kształcie serc.
Ciasteczka przełożyć na blaszkę i piec około 10-15 minut w 180 st. C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 28.06.2013 12:54
moje ulubione ciasteczka :) nie wiedziałam, że tak prosto je zrobić :)
kasia-gotuje.pl 15.03.2013 17:22
To są moje ulubione korzenne ciasteczka, czy one tak jak sklepowe mają skarmelizowany cukier i są lekko ciągnące? czy mają suchą konsystencję ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak