Serduszko Walentynkowe

Serduszko Walentynkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    350 g
  • śmietana

    400 g
  • mleko

    150 ml
  • cukier puder

    125 g
  • żelatyna

    20 g
  • galaretka

    2
  • jagody

    garść
  • wiórki kokosowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę moczymy w kilku łyżkach zimnej wody, do miseczki wylewamy jogurt dodajemy alkohol i cukier ,mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim żelatynę,dodajemy do jogurtu ,dokładnie całość mieszamy .Śmietanę ubjamy i dodajemy do masy jogurtowej,wylewamy na spód formy i wkładamy do lodówki. W między czasie galaretki przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu,na zastygniętą masę jogurtową wykładamy po troszku jagód i polewamy galaretką,formę w kształcie serca wkładamy do lodówki do lekkiego zastygnięcia potem wyjęłam odpięłam bok formy aby był lużny i miał troszkę luzu,robimy to delikatnie aby nam się nic nie wylało,jeśli po odpięciu wszystko jest ok i nic nam się nie wylewa to polewamy go jszcze galaretką tak aby boki też były pokryte galaretką i na te boki przykładamy wiórki kokosowe ,gotowe trzymamy już w lodówce na 5-6 godzin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aginaa

10.03.2014 08:00
musialo byc smaczne

magda1976

08.03.2014 22:28
piękne serduszko!

Katarzyna/kate1980

07.03.2014 17:47
fajnie wygląda

adelajda

06.03.2014 21:05
wygląda super

Lidzia

06.03.2014 16:49
Przepyszny.

patryska76

06.03.2014 16:11
Ale pyszny deserek ;-)

everay

06.03.2014 16:00
pięknie wygląda:)

Margo1

06.03.2014 15:57
Musiałam wyeliminować 1 składniki tj.Cointerau 50 ml. Ponieważ nie ma takiego składnika . Cointerau dajemy do masy serowej .

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat