Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serduszko Walentynkowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt naturalny 350 g
śmietana 400 g
mleko 150 ml
cukier puder 125 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 20 g
galaretka 2
jagody garść
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Serduszko Walentynkowe

Żelatynę moczymy w kilku łyżkach zimnej wody, do miseczki wylewamy jogurt dodajemy alkohol i cukier ,mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim żelatynę,dodajemy do jogurtu ,dokładnie całość mieszamy .Śmietanę ubjamy i dodajemy do masy jogurtowej,wylewamy na spód formy i wkładamy do lodówki. W między czasie galaretki przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu,na zastygniętą masę jogurtową wykładamy po troszku jagód i polewamy galaretką,formę w kształcie serca wkładamy do lodówki do lekkiego zastygnięcia potem wyjęłam odpięłam bok formy aby był lużny i miał troszkę luzu,robimy to delikatnie aby nam się nic nie wylało,jeśli po odpięciu wszystko jest ok i nic nam się nie wylewa to polewamy go jszcze galaretką tak aby boki też były pokryte galaretką i na te boki przykładamy wiórki kokosowe ,gotowe trzymamy już w lodówce na 5-6 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 10.03.2014 08:00
musialo byc smaczne
magda1976 08.03.2014 22:28
piękne serduszko!
Katarzyna/kate1980 07.03.2014 17:47
fajnie wygląda
adelajda 06.03.2014 21:05
wygląda super
Lidzia 06.03.2014 16:49
Przepyszny.
patryska76 06.03.2014 16:11
Ale pyszny deserek ;-)
everay 06.03.2014 16:00
pięknie wygląda:)
Margo1 06.03.2014 15:57
Musiałam wyeliminować 1 składniki tj.Cointerau 50 ml. Ponieważ nie ma takiego składnika . Cointerau dajemy do masy serowej .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak