Serduszko Walentynkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    350 g
  • śmietana

    400 g
  • mleko

    150 ml
  • cukier puder

    125 g
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    20 g
  • galaretka

    2
  • jagody

    garść
  • wiórki kokosowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę moczymy w kilku łyżkach zimnej wody, do miseczki wylewamy jogurt dodajemy alkohol i cukier ,mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim żelatynę,dodajemy do jogurtu ,dokładnie całość mieszamy .Śmietanę ubjamy i dodajemy do masy jogurtowej,wylewamy na spód formy i wkładamy do lodówki. W między czasie galaretki przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu,na zastygniętą masę jogurtową wykładamy po troszku jagód i polewamy galaretką,formę w kształcie serca wkładamy do lodówki do lekkiego zastygnięcia potem wyjęłam odpięłam bok formy aby był lużny i miał troszkę luzu,robimy to delikatnie aby nam się nic nie wylało,jeśli po odpięciu wszystko jest ok i nic nam się nie wylewa to polewamy go jszcze galaretką tak aby boki też były pokryte galaretką i na te boki przykładamy wiórki kokosowe ,gotowe trzymamy już w lodówce na 5-6 godzin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aginaa 10.03.2014 08:00
musialo byc smaczne
magda1976 08.03.2014 22:28
piękne serduszko!
Katarzyna/kate1980 07.03.2014 17:47
fajnie wygląda
adelajda 06.03.2014 21:05
wygląda super
Lidzia 06.03.2014 16:49
Przepyszny.
patryska76 06.03.2014 16:11
Ale pyszny deserek ;-)
everay 06.03.2014 16:00
pięknie wygląda:)
Margo1 06.03.2014 15:57
Musiałam wyeliminować 1 składniki tj.Cointerau 50 ml. Ponieważ nie ma takiego składnika . Cointerau dajemy do masy serowej .

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat