Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

serduszka w sosie śmietanowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serca 1 kg
musztarda 150 ml
bulion 600 ml
Koperek suszony Prymat 2 łyżeczki
musztarda 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
cebula 1 średnia
makaron

Przepis i sposób przygotowania na: serduszka w sosie śmietanowym

Kroki postępowania

1
SERCA MYJEMY, przekrajamy na pół.GOTUJEMY ok 1 godziny w bulionie,
Krok 1 - serduszka w sosie śmietanowym foto
2
do którego dodalismy po ok 40 minutach obraną, posiekaną cebulę i koper( najlepiej świeży- ja nie miałam).
Krok 2 - serduszka w sosie śmietanowym foto
3
Pod koniec do śmietany dodajemy trochę bulionu,mieszamy.. Dodajemy do serc, ciągle mieszają. Pod koniec dodajemy musztardę, MIeszamy. Doprawiamy do smaku przyprawami.

Makaron gotujemy wg opisu na opakowaniu.


Makaron polewamy sosem.
Krok 3 - serduszka w sosie śmietanowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 24.07.2013 11:20
ja też lubię:-)serduszka:-)
dianix 02.05.2013 22:11
ja akurat lubie
miki47 13.04.2013 16:41
interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak