serduszka na krucho :)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dag
  • masło

    30 dag
  • cukier

    10 dag
  • żółtko

    1 sztuka
  • śmietana

    2 łyżki
  • mleko

    500 ml
  • spirytus

    2 łyżki
  • krem do karpatki

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na stolnicę wysypać mąkę ,cukier i szczyptę soli oraz żółtko. Posiekać z 20 dag masła,dodać śmietanę.Zagnieść ciasto, schłodzić.
Ciasto rozwałkować na 1/2 cm , pociąć radełkiem na prostokąty, w co drugim wyciąć serduszko, piec ok.10 min w 180 stopniach, ostudzić.
250 ml mleka zagotować , w reszcie rozmieszać krem, połączyć i ponownie zagotować.
Ostudzić, miksując dodawać masło oraz spirytus.
Na każde pełne ciastko nałożyć krem,przykryć prostokątem z wyciętym serduszkiem.
Ciasteczka schłodzić, posypać cukrem pudrem.

Niestety nie posiadam zdjęć , ale ciasteczka wyglądają naprawdę uroczo a smakują wyśmienicie !
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magdalena80 27.11.2011 21:31
to chyba na Walentego <3
Magda60 29.09.2011 21:27
swietne
Magda60 29.09.2011 21:27
swietne
sylwia / sytofala 15.08.2011 21:14
już widzę je oczyma wyobraźni... do zrobienia jak najszybciej:)
kielcok1 06.12.2010 15:36
fajnie
Barbara55 30.11.2010 13:57
na krucho
stokrotka 01.11.2010 10:26
super
justyna111 24.09.2010 17:29
fajny przepis
Lidia11 24.09.2010 16:59
wypróbuję
Agnieszka191 26.08.2010 20:01
smokowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat