Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
30 dag -
masło
30 dag -
cukier
10 dag -
żółtko jajek
1 sztuka -
śmietana
2 łyżki -
mleko
500 ml -
spirytus
2 łyżki -
krem do karpatki
1 opakowanie
Przepis i sposób przygotowania serduszka na krucho :)
Ciasto rozwałkować na 1/2 cm , pociąć radełkiem na prostokąty, w co drugim wyciąć serduszko, piec ok.10 min w 180 stopniach, ostudzić.
250 ml mleka zagotować , w reszcie rozmieszać krem, połączyć i ponownie zagotować.
Ostudzić, miksując dodawać masło oraz spirytus.
Na każde pełne ciastko nałożyć krem,przykryć prostokątem z wyciętym serduszkiem.
Ciasteczka schłodzić, posypać cukrem pudrem.
Niestety nie posiadam zdjęć , ale ciasteczka wyglądają naprawdę uroczo a smakują wyśmienicie !
Smacznego :)
Komentarze (22)
Załaduj więcej komentarzy (12)