Serdelki z pęczakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pęczak

    200 g
  • cebula

    1 sztuka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

  • olej do smażenia

  • indyk

    4 serdelki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pęczak ugotować wg wskazań na opakowaniu.
Na patelni z odrobiną oleju zeszklić cebulkę pokrojoną w kostkę, doprawić solą i pieprzem i dorzucić ugotowany pęczak. Podsmażyć chwilkę i dodać serdelki pokrojone na ćwiartki a potem na plasterki. Smażyć wszystko ok 15-20 minut i posypać posiekaną natką pietruszki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bami 13.05.2011 11:17
To danie w stylu moich ulubionych - nigdy jeszcze nie przyrządzałam dania z pęczakiem, ale to brzmi i wygląda niezwykle smacznie! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat