Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serdelki w sosie musztardowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 0,5 - 1 litr
kostka rosołowa 1 szt.
musztarda 3-4 łyżki
mąka 2-3 łyżki
śmietana 1-2 łyżki
serdelki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Serdelki w sosie musztardowym

Do gotującej się wody dodajemy kostkę rosołową i wrzucamy serdelki. Kiedy serdelki się ugotują wyjmujemy je, a do wody dodajemy musztardę, mąkę i śmietanę. Całość mieszamy. Wkładamy z powrotem serdelki aby się podgrzały. Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 17.02.2016 09:14
takich jeszcze nie jadłem...
Wacław 08.07.2015 11:30
szybki i smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak