Serdelki w sosie musztardowym

Serdelki w sosie musztardowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    0,5 - 1 litr
  • kostka rosołowa

    1 szt.
  • musztarda

    3-4 łyżki
  • mąka

    2-3 łyżki
  • śmietana

    1-2 łyżki
  • serdelki

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do gotującej się wody dodajemy kostkę rosołową i wrzucamy serdelki. Kiedy serdelki się ugotują wyjmujemy je, a do wody dodajemy musztardę, mąkę i śmietanę. Całość mieszamy. Wkładamy z powrotem serdelki aby się podgrzały. Podajemy z ziemniakami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mariuszek8

17.02.2016 09:14
takich jeszcze nie jadłem...

Wacław

08.07.2015 11:30
szybki i smaczny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat