Serdelki w czerwonym winie

Serdelki w czerwonym winie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serdelki w naturalnych osłonkach

    50 dag
  • masło

    2 łyżki
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • wino czerwone

    1/2 butelki
  • krakersy

    3 pokruszone
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Serdelki w czerwonym winie

Serdelki obsmażyć ze wszystkich stron na maśle i przełożyć do garnka. Na pozostały po smażeniu tłuszcz, włożyć krakersy lub bułkę, wlać wino i gotować 10 min. Doprawić majerankiem, pieprzem i solą, włożyć liść laurowy i serdelki. Wymieszać i dusić na małym ogniu 12 min. Podawać z bułką lub ryżem ugotowanym na sypko.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

szajba2 27.01.2011 14:35
szkoda wina
Babciagramolka 24.12.2010 08:37
Smakowicie. I tu jest sedno- nawet najzwyklejsze serdelki dobrze przyrządzone mągą być ekstra daniem.
rakow2
rakow2 14.10.2010 15:11
ja też
Barbara55 10.09.2010 15:58
a ja bardziej niż serdelek wolę biały serek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat