Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serce z kiwi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
mąka 4 łyzki
cukier 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
śmietana 30% 200 ml
cukier puder 1/3 szklanki
kiwi 2
czokolada mleczna 50 g
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Serce z kiwi

Białka ubić na piane dodać cukier, nadal ubijac, dodac żółtka i ubijac aż masa będzie jednolita. Dodać przesitowana mąke z proszkiem. Żelatynę przygotowac wg przepisu na opakowaniu. Śmietane ubijac z cukrem pudrem, dodać zimną zelatynę. Jeszcze chwile pomiksować. Biszkopt posmarować śmietana i udekorować plasterkami kiwi i czekolada- starta lub pokruszonymi figurkami z czekolady- ja użyłam mikołaji z czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 18.09.2011 21:12
śliczne
ewaa 18.09.2011 21:11
śliczne
Sarenka 30.05.2011 09:46
Kolejny sliczny trocik :)
kanu83 11.05.2011 11:34
cudo
ewelinapac 22.03.2011 21:47
śliczne
ewelina/bunia 11.11.2010 18:47
piękne
buksiak12 25.09.2010 14:24
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak