Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serca z warzywami duszonymi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serca drobiowe 15 szt
brokuł 1/3 szt
marchew 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 1 łyżka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
bazylia świeża 2 łodygi
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
sos chiński 2 łyżki
oliwa 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Serca z warzywami duszonymi

Serca drobiowe dokładnie myjemy i odciągamy nieczystości, przekładamy do miseczki, wsypujemy przyprawę do drobiu i dodajemy musztardę, mieszamy, marynujemy godzinę. Na wysoką patelnie wlewamy oliwę, dodajemy czosnek, liść laurowy i ziele angielskie; wkładamy serca drobiowe i dusimy na małym ogniu. Dodajemy pokrojoną i obraną marchewkę, cebulę i brokuła, przykrywamy. Dusimy do miękkości aż warzywa i mięso będą miękkie. Pod koniec dodajemy sos chiński i przyprawiamy sola i pieprzem. Podajemy na talerze, przyozdabiamy bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak