Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serca z miesa mielonego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 250 g
jajko 1 szt
Koperek suszony Prymat
cebula 1 szT
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Serca z miesa mielonego

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i drobno siekamy w kosteczkę. Mięso mieszamy z cebulką, jajkiem. Dodajemy koperek, pieprz i sól do smaku. Wyrabiamy masę, jeśli jest za rzadka zagęszczamy bułką tartą.
Krok 1 - Serca z miesa mielonego foto
2
Z wyrobionej masy formujemy serca, ja wykorzystałam do tego foremkę do jajek sadzonych.
Krok 2 - Serca z miesa mielonego foto
3
Przygotowane serca panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Serca z miesa mielonego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 18.09.2013 14:55
rewelacyjny pomysł z użyciem takiej foremki
owca441 29.07.2012 12:15
fajny pomysł z tą foremka
owca441 29.07.2012 12:15
fajny pomysł z tą foremka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak