Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serca pistacjowo - marcepanowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

półgorzka kuwertura 150-200 g
likier wiśniowy 1 łyżkę
orzechy pistacjowe 50 g
masa marcepanowa 200 g
cukier puder 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Serca pistacjowo - marcepanowe

Masę marcepanową ,cukier puder i zmielone orzechy pistacjowe utrzec mikserem na jednolita masę ,Na stolnice posypaną cukrem pudrem rozwałkowac ją na grubośc około 1 cm ,Zanurzanymi w cukrze pudrze foremkami wykrajac serca .Ostrożnie wyciskac je z foremek (usunąc z nich resztki masy).Serca marcepanowe przykryc folią aluminiową i na 1-2 godziny wstawic do lodówki.Kuwerturę drobno pokrajac ,włożyc do garnuszka zanurzonego w kąpieli wodnej i roztopic kuwerture podgrzewając ją na wolnym ogniu i stale mieszając.Na cienkim widelcu zanurzac pojedynczo serca ,na brzegu garnuszka usunąc nadmiar polewy.Ułożyc serca na papierze pergaminowym Udekorowac pistacjami ,odstawic do zastygnięcia polewy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 14.12.2013 11:58
po składnikach świetne, szkoda, że nie można zobaczyć :)
Grażyna13 01.09.2013 19:38
A to ciekawe :)
ben-ka 11.02.2012 09:06
Zdjęcie by się przydało:)
ben-ka 19.01.2012 09:06
Też lubię marcepan.
AGNIESZKA144 26.11.2011 19:07
warte spróbowania
anemon 13.10.2011 09:09
Z marcepanem muszą być pyszne.
Wacław 31.08.2011 15:43
ciekawy przepis !
motomaniak 31.08.2011 11:57
fajne
Justa32 04.08.2011 08:01
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak