Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serca orzechowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 1 szt
cukier 4 łyżki
cukier waniliowy 1 torebka
proszek do pieczenia 1 szczypta
kakao 1/2 łyżeczki
kasza manna 5 dag
mleko 2 łyżki
Do dekoracji:
polewa czekoladowa
kolorowe pastylki czekoladowe
kwiatki lub perełki cukrowe
wiórki kokosowe
orzechy włoskie 6 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Serca orzechowe

Jajko utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.
Proszek do pieczenia wymieszać z kakao, przesiać do masy. Nie przerywając ucierania, dodawać na przemian mannę, mleko i zmielone orzechy.
Foremki natłuścić, oprószyć mąką. Wlać ciasto, piec 20-25 minut w temp 170-190stC.
Upieczone ciastka przestudzić w foremkach, ostrożnie wyjąć na deskę kuchenną.
Polewę stopić w kąpieli wodnej, smarować ostudzone serduszka. Udekorować wg uznania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 17.04.2011 02:53
brzmi smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak