Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serca drobiowe z warzywami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serca drobiowe ok. 400 gram
woda 2 szklanki
rosół warzywny 1 kostka
por 1/2 mniejszego
cebula 1
cukinia 350 gram
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
śmietanka 12-procentowa 80 ml
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Serca drobiowe z warzywami

Serca dokładnie płuczemy i przekrawamy wzdłuż, po czym przekładamy do głębszej patelni. Wlewamy wodę, dodajemy kostkę warzywną i gotujemy ok. 30 minut. Por drobno kroimy i dodajemy do serc. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Cukinię również obieramy i kroimy w kostkę. Wszystko razem dusimy pod przykryciem do momentu, aż warzywa i serca będą miękkie (co jakiś czas mieszamy). Na koniec danie przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i wlewamy śmietankę wymieszaną z mąką. Mieszamy. Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 16.09.2014 08:40
czasami to fajna odmiana na talerzu :)
Kejti 15.09.2014 09:04
Rzadko je jadam,ale na pewno spróbuję :-)
gosia56 14.09.2014 20:22
Na pewno pyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak