Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ser wędzony twarogowy marynowany w oleju

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg wędzony dowolna ilość
papryka zielona 1 średnia
cebula do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 2-3 kulki na każdy słoik
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 na każdy słoik
sól i pieprz do smaku
czosnek ząbki do smaku
olej roślinny ulubiony rodzaj

Przepis i sposób przygotowania na: Ser wędzony twarogowy marynowany w oleju

Wędzony twaróg wybrać o najbardziej zwartej strukturze. Najlepiej twardy i dość suchy. Pokroić w kostkę dowolnej wielkości. Posypać solą, pieprzem i ziołami.
Paprykę pokroić w paski, cebulę w piórka.

W wyparzonych słoiczkach układać na zmianę ser, paprykę, cebulę i przekładać zielem angielskim i listkami laurowymi. Dodać ząbki czosnku i wszystko zalać olejem.
Zakręcić i wstawić do lodówki na tydzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak