Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ser w piernikowym cieście

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 szt
cukier 1,5 szklanki
kakao 3 łyżki
jajko 6 szt
mąka 2,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 opakowanie
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
aromat rumowy 1 łyżeczka
Skórka pomarańczowa kandyzowan 2 łyzki
rodzynki 2 łyżki
twaróg 1 wiaderko

Przepis i sposób przygotowania na: Ser w piernikowym cieście

Margarynę, cukier, kakao, 5 łyżek wody-wszytsko razem gotować 5 minut. Po ostudzeniu dodać 6 żółtek, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy, przyprawę do piernika i ubitą pianę z białek, wymieszać. Do gotowej masy serowej dodać rodzynki, skórkę pomarańczową i aromat, wymieszać.
3/4 ciasta wylać do wysmarowanej tłuszczem formy, wyłożyć masę serową i pozostałe ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do temp 170 stopni około 50 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 28.11.2012 19:01
nie lubię piernika ale z czekoladą czemu nie:)
Iwusia 01.11.2012 21:44
coś pysznego :)
caralajna 05.08.2012 06:53
wow, obok tego ciasta nie przeszłabym obojętnie :)
olkaaa 29.03.2012 08:03
mniam
Seba 27.02.2012 19:45
pycha
Justa32 12.11.2011 14:51
smaczny na deser!!!
edyta44 14.09.2011 17:14
pycha
Mirka-Ludomila 02.03.2011 10:02
wygląda apetycznie
Agnieszka_B 12.11.2010 15:01
Ciekawe połączenie:)
Monika193
Monika193 05.11.2010 09:05
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak