Ser topiony z czarnuszką

Ser topiony z czarnuszką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    1 kg
  • jajko

    1 szt
  • Czarnuszka nasiona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser rozdrabniamy widelcem i zostawiamy pod ściereczką na dobę. Następnego dnia dodajemy łyżeczkę sody oczyszczonej i odstawiamy jeszcze na 3 godziny. Następnie ser w szklanej misce wstawiamy na garnek z wodą na mały ogień (gotujemy na parze). Raz po raz mieszamy. Gdy ser zrobi się lejący dodajemy jajko, sól i czarnuszkę. Mieszamy wszystko dokładnie i zostawiamy na ogniu jeszcze chwilę do całkowitego połączenia się składników. Można jeść na ciepło i na zimno. Przetrzymujemy w lodówce

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 18.05.2016 10:23
bardzo lubię taki serek
Róża1 17.05.2016 23:52
uwielbiam czarnuszkę :-)
krokus 17.05.2016 19:32
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat