Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ser smażony z kminkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 1 kost.
Soda oczyszczona Prymat 1/4 łyżeczki
sól i pieprz
kminek Prymat do smaku
masło klarowane do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: ser smażony z kminkiem

Twaróg włożyć do naczynia oprószyć sodą oczyszczoną lekko wymieszać przykryć i odstawić do następnego dnia . Jak zacznie się rozlewać to zrobić ser. Na patelnię wlać masło klarowane i rozgrzać , następnie włożyć twaróg i rozgnieść go widelcem lub łyżką cały czas mieszając aby się nie przypalił . Jak się całkowicie rozpuści dodać sól i pieprz do smaku oraz kminek , po zagotowaniu się wylać na miseczkę i odstawić do wystygnięcia .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 23.09.2016 20:36
Zabieram przepis
gosia56 20.05.2015 19:19
Kiedyś bardzo lubiłam taki serek dawno go nie jadłam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak