ser smażony

ser smażony

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt
  • sól

    do smaku
  • margaryna

    1/2 kostki
  • ser biały

    1 (twarogowy)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania ser smażony

Kroki postępowania

Krok 1 - ser smażony foto
ser biały musi buć suchawy ( mocno wilgotny może zkwaśnieć ) pokruszyć posolić lekko i zostawić w ciepłym miejscu do zakiśnięcia.na mniej więcej 5 dni
Krok 2 - ser smażony foto
W teflonowym garnku lub patelni rozpuścić margarynę i wrzucić ser i ciągle mieszać aż się rozpuści (bardzo łatwo się przypala
Krok 3 - ser smażony foto
Do rozpuszczonego sera bez grudek dodajemy roztrzepane jajka smażymy dalej mieszając do ścięcia się jajeki jak trzeba dosolić
Krok 4 - ser smażony foto
Gotowe wylewamy na opłukaną zimną wodą miskę. Możemy jejść na ciepło lub zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Grazyna0211 11.05.2013 21:00
jeszcze takiego nie robiłam
gacopierz23 12.03.2013 20:53
ciekawy sposób
kuklik 26.12.2012 18:55
można czemu nie
SmacznaPyza 26.12.2012 17:28
nie lepiej byłoby użyć masła zamiast margaryny?
pacpaw 25.11.2012 11:55
kupuję taki ser w sklepie. Nawet nie wiedziałem, że tak to się robi. Super, na pewno wypróbuję
Aneta41 16.11.2012 19:37
coś innego:) też jestem ciekawa jak smakuje
IZABELA29 24.10.2012 08:52
pysznie....
berys18 24.09.2012 14:28
ciekawy pomysł
marta0906 19.09.2012 16:18
uwielbiam taki ser:)
Norgiusz 24.07.2012 08:47
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat