Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ser panierowany

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser ementaler 20-25 dkg
jajko 1 szt
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ser panierowany

Ser przekroić na plastry o grubości 1-1,5 cm. Na talerzu rozbić jajko i roztrzepać widelcem. Dodać do niego sól, pieprz, paprykę i zioła prowansalskie. Panierować ser w jajku i bułce. Powtórzyć to jeszcze raz, aby warstwa panierki była gruba i ser nie wypłynął podczas smażenia. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu kilka minut.
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 10.12.2013 02:14
lubię taki ser zjeść sobie jako przekąskę w ciągu dnia, super sprawa :)
adelajda 12.10.2013 19:38
super serek :)
Bernadeta1 19.09.2013 00:17
bardzo lubie ser panierowany
Kuchenka 04.09.2013 22:28
super danie
iwi 04.09.2013 20:52
Fajny dodatek do obiadu
Bożena6 04.09.2013 20:42
Muszę kiedy taki zrobić.
Jusiaa 04.09.2013 20:41
Smaczne :)
Izabela77 04.09.2013 20:16
bardzo lubię taki ser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak