Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ser marynowany z suszonymi pomidorami i chili

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser solankowy 200 g
suszone pomidory w oliwie 10-12 kawałków
papryczka chili 1 mała
kapary 1 łyżka
cytryna 3-4 plasterki
czosnek 3 ząbki
ocet jabłkowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ser marynowany z suszonymi pomidorami i chili

Ser pokroić w sporą kostkę, dodać suszone pomidory pokrojone na kawałki, ząbki czosnku pokrojone w ćwiartki oraz papryczkę chili pokrojoną w krążki.
Plasterki cytryny okroić z żółtej skórki i dodać ją do sera.
Z plasterków cytryny wyjąć sam miąższ i również dodać do sera.
Dołożyć kapary.
Mieszanką napełnić słoik, wlać do środka ocet jabłkowy i dopełnić oliwą z suszonych pomidorów - szczelnie zakręcić.
Wszystko ostrożnie wstrząsnąć, aby ocet połączył się z oliwą.
Słoiczek wstawić do lodówki na minumum tydzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 15.09.2012 11:37
Ja z polskim twarogiem też próbowałam, jednak sery solankowe mają wyraźniejszy smak :)
adelajda 12.09.2012 19:45
robiłam podobnie ale ser biały z własnej roboty ! tez bardzo dobry !
reniatka 11.09.2012 11:41
swietne na przystawke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak