Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ser camembert a'la fondue

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serek camembert 1 krążek
chleb na zakwasie

Przepis i sposób przygotowania na: Ser camembert a'la fondue

Serek camembert wybrać miękki i dojrzały, najlepiej na granicy daty minimalnej przydatności do spożycia. Odwinąć z folii, ułożyć na talerzyku i wstawić do mikrofalówki. Ogrzewać 1-2 minuty, w zależności od wielkości krążka, przy średniej mocy, aż ser pod skórką stanie się płynny.
Natychmiast po wyjęciu z mikrofalówki naciąć skórkę na krzyż ostrym nożykiem, uważając, aby nie uszkodzić spodu. Rogi naciętej skórki wywinąć na zewnątrz.
W płynnym serze zanurzać kawałki pieczywa świeżego lub zrumienionego w opiekaczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 11.02.2016 09:38
Ja także uwielbiam fondue, a ta wersja jest najszybsza z możliwych :)
w mojej kuchni 09.02.2016 12:38
moje smaki ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak