Ser biały babuśki

Ser biały babuśki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 l
  • Szczypiorek cienki

    10 gram
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ser biały babuśki

Mleko odstawiamy do ukwaszenia. Następnie grzejemy je na piecu (nie gotujemy) i czekamy aż sernik oddzieli sie od serwatki. Następnie wszystko przelewamy na tetrową pieluchę. A tą zawiązujemy, wyciskamy i odstawiamy na kilka godzin. Ser podajemy na śniadanie ze szczypiorkiem i solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

caralajna 11.07.2012 07:43
domowy najlepszy
KasiaK90 26.03.2012 10:37
super serek
FAFIK 22.12.2011 08:32
taki domowy serek jest najlepszy
Natalia40 18.12.2011 22:13
fajny
anja3107 14.12.2011 12:42
ekstra
kate.500 17.11.2011 07:57
smaczny
jeta72 20.10.2011 23:14
pyszny
MAR3STA 05.09.2011 22:39
smaczny
Rybciia 20.08.2011 00:30
pycha
Motorek 02.08.2011 11:38
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat