Semifredo z musem malinowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kremówka

    400 ml
  • żółtka

    4 sztuki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • maliny świeże

    2/3 szklanki
  • Maliny mrożone

  • cukier puder

    łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najpierw przygotowujemy mus- do blendera wrzucamy umyte maliny, cukier puder i cukier z wanilią, miksujemy.

Na dnie keksówki układamy zamrożone lub świeże maliny.

Żółtka ucieramy z cukrem na jasną, puszystą masę.

Kremówkę ubijamy mikserem na sztywno. Łączymy z masą jajeczną.

Przekładamy połowę do keksówki. Następnie wykładamy połowę musu, robiąc łyżką fale. Ponownie kładziemy masę i mus. Wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin.

Przed podaniem usuwamy keksówkę (u mnie była to jednorazowa, więc ją przecięłam i wyjęłam semifredo) i układamy deser na podłużnym talerzu lub tacce.

Ozdabiamy wedle uznania (ja udekorowałam je malinami i cukrem pudrem).

Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 04.04.2016 22:12
cudownie wygląda
LoLa 27.03.2013 06:04
niebo w ustach kurcze to musi być prze smaczne
matesko 14.03.2013 11:11
apetycznie wygląda
AZgotuj 11.03.2013 12:11
To musi być niebo w ... ustach:)
agogo2 20.02.2013 22:48
super lakocie
agogo2 20.02.2013 22:48
super lakocie
Magda60 20.02.2013 22:23
pieknie wyglada
ajres 18.02.2013 12:47
rewelacja, dodaje do ksiazki
goofy9 14.02.2013 17:13
wygląda obłędnie
agnieszkalider 09.02.2013 21:58
zabieram do ulubionych, coś wspaniałego!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat