Selery smażone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    1/2 kg
  • mąka

    2 łyżki
  • olej

    1/2 łyżi
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • koperek

    2 łyżki
  • olej do smażenia

    4 łyżezczki
  • Kwas cytrynowy Prymat

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

selery wyszorować szczotką pod strumieniem bieżącej wody obrać skropić kwaskiem cytrynowym następnie pokrajać w drobny makaronik i połączyć z obrany m i pokrajanym w kostkę jabłkami jabłka tak jak seler trzeba chronić przed sczernieniem posypać kwaskiem posypać szczypiorkiem wymieszać wszytskie składniki i polać soem połączyć olej sok z cytryny i solą

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat