Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Selery naciowe po hiszpańsku

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler naciowy 2 łodygi
szynka gotowana 15 dag
cebula 1 szt
papryka czerwona 0,5 szt
olej 2 łyżki
ząbek czosnku 1 szt
czubrica czerwona 1 łyżeczka
sos worcestershire 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Selery naciowe po hiszpańsku

Kroki postępowania

1
Cebulę pokrojoną w pół krążki przesmażyć razem z szynką pokrojoną w słupki.
Krok 1 - Selery naciowe po hiszpańsku foto
2
Paprykę pokroić w paski ,a łodygę selera w 1 cm kawałki.
Krok 2 - Selery naciowe po hiszpańsku foto
3
Dołożyć na patelnię, posypać czubrycą, solą i pieprzem, podlać trochę wodą i dusić 5 minut, albo więcej ,jeżeli seler ma być mniej chrupiący. Doprawić do smaku sosem Worcestershire, minutkę podusić
Krok 3 - Selery naciowe po hiszpańsku foto
4
Podawać z makaronem lub ryżem..
Krok 4 - Selery naciowe po hiszpańsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maria 70 27.11.2014 11:37
Smaczne podane selery.
Marta Ryżek-Kalkowska 27.11.2014 10:31
świetnie skomponowane danie.
AgaS10 27.11.2014 10:02
świetne danie...pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak