Selerowo ogórkowa zupka domowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kostka rosołowa

    3 szt
  • ogórek zielony

    1 szt
  • ogórek kiszony

    4 szt
  • korniszony

    2 szt
  • koperek

  • marchewka

    1 szt
  • seler

    1 sztuka
  • ziemniaki

    4 szt
  • śmietana 12%

    1 szt
  • Pieprz biały mielony Prymat

  • masło

    1 łyżka
  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni na maśle podsmażamy pokrojone w kosteczkę korniszony i ogórki zielone. Kiszone ogórki ścieramy na tarce i tez podsmażamy .W garnku z wodą rozpuszczamy kostki rosołowe zagotowujemy. Dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki i startą na tarce marchewkę i starty seler . Gotujemy ok 15 min . Dodajemy podsmażone ogórki . Doprawiamy pieprzem do smaku . Zagotowujemy i zaciągamy śmietana . Na koniec dodajemy wyciśnięty czosnek i posiekany koperek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 17.10.2012 13:45
rzadko robię zupy , bardzo rzadko
agaK. 17.10.2012 13:28
fajny przepis
Poison1988 17.10.2012 11:41
Uwielbiam zupki domowe, zwłaszcza gdy temperatura na zewnątrz nie za wysoka...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat