Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

selerowa zapiekanka z kulkami mięsa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler
jajko
olej do smażenia
mięso mielone 20 dkg
cebula
sól
pieprz
ser żółty 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: selerowa zapiekanka z kulkami mięsa

na oleju smażę pokrojonego w plastry ( wcześniej ugotowanego i opanierowanego w jajku i bułce tartej ) selera. Na wysmarowanej tłuszczem blaszce kładę usmażone plastry selera, a na nich kulki mięsne ( zrobione z mielonego mięsa z posiekaną cebulą i przyprawami do smaku ) i pasek sera żółtego. Całość wkładam do mocno rozgrzanego piekarnika na 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 09.08.2012 12:26
ciekawe
sznycel 08.08.2012 22:40
można urozmaicić danie i polać je sosem o smaku pomidorowym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak