Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Seler naciowy zapiekany z serem żółtym w szynce szwarcwaldzkiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler naciowy 6 łodyg
szynka szwarcwaldzka 6 plastrów
jogurt grecki 300 gram
ser żółty 100 gram
Pieprz czarny Prymat w młynku
sos ostrygowy 2 łyżki
chili
ząbek czosnku 1 szt
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Seler naciowy zapiekany z serem żółtym w szynce szwarcwaldzkiej

1) Łodygi selera naciowego myjemy i oczyszczamy. Ser żółty kroimy w słupki.
2) Na każdej łodydze umieszczamy słupki sera żółtego, owijamy w szynkę szwarcwaldzką i skrapiamy kilkoma kroplami soku z cytryny i posypujemy świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i pieczemy około 20 minut.
3) W międzyczasie przygotowujemy sos. Do jogurtu dodajemy 2 łyżki sosu ostrygowego, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz szczyptę chili i doprawiamy pieprzem.
4) Upieczone łodygi selera polewamy przygotowanym sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 24.03.2017 22:03
pycha piszę się na porcję :)
ilka01 24.03.2017 21:18
pyszności :)
bertpvd 24.03.2017 16:32
piękne, smaczne danie
Ania321 24.03.2017 16:32
ciekawy przepis :)
Justi2401 24.03.2017 15:30
Danie wygląda bardzo apetycznie :)
Malinka 24.03.2017 13:50
Smaczna propozycja!
RenataZ-et 24.03.2017 13:46
świetny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak