Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Seler naciowy z pastą z sera pleśniowego i orzechów

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy
ser pleśniowy 100 g
ser ricotta 2 łyżki
orzechy włoskie 50 g
winogrona do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Seler naciowy z pastą z sera pleśniowego i orzechów

Seler naciowy myjemy, osuszamy, obieraczką zdejmujemy zewnętrzne włókna, kroimy na 5 cm kawałki.

Orzechy miksujemy w blenderze, dodajemy ser pleśniowy i ricottę miksujemy do uzyskania puszystej masy.

Gotową nakładamy do szprycy i faszerujemy kawałki selera. Gotowe układamy na talerzu, dekorujemy winogronem i schładzamy przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 30.09.2014 15:40
ciekawa przekąska :)
R'n'G Kitchen 29.08.2014 17:15
Świetna przekąska.
Pani Domu 29.08.2014 16:10
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak