Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Seler naciowy w szynce parmeńskiej

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka parmeńska 9 plastrów
seler naciowy 3 łodygi
ser żółty 9 plastrów (ulubionego)
brzoskwinie w puszce 3 połówki
boczniaki kilka
żółty ser starty 3 łyżki (łagodnego)
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Seler naciowy w szynce parmeńskiej

Łodygi selera blanszowałem przez 1 minutę we wrzątku, następnie każdą podzieliłem na trzy części. Boczniaki pokroiłem na paski, poddusiłem na rozgrzanym maśle. Brzoskwinie również pokroiłem w paski. Na plasterkach szynki ułożyłem po plasterku żółtego sera, kawałki selera, kilka pasków boczniaka i brzoskwiń. Zawinąłem szynkę w rulony, spiąłem wykałaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 17.03.2015 14:58
super przepis :)
Pyszota 17.03.2015 14:38
fajny przepis
bertpvd 17.03.2015 13:37
Piękne danie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak