Seler naciowy w szynce parmeńskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka parmeńska

    9 plastrów
  • seler naciowy

    3 łodygi
  • ser żółty

    9 plastrów (ulubionego)
  • brzoskwinie w puszce

    3 połówki
  • boczniaki

    kilka
  • żółty ser starty

    3 łyżki (łagodnego)
  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łodygi selera blanszowałem przez 1 minutę we wrzątku, następnie każdą podzieliłem na trzy części. Boczniaki pokroiłem na paski, poddusiłem na rozgrzanym maśle. Brzoskwinie również pokroiłem w paski. Na plasterkach szynki ułożyłem po plasterku żółtego sera, kawałki selera, kilka pasków boczniaka i brzoskwiń. Zawinąłem szynkę w rulony, spiąłem wykałaczkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ilka01 17.03.2015 14:58
super przepis :)
Pyszota 17.03.2015 14:38
fajny przepis
bertpvd 17.03.2015 13:37
Piękne danie !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat