Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Seler naciowy w marynacie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler naciowy 2 pęczki
sól selerowa czubata łyżka
cukier 2/3 szkl.
olej słonecznikowy 1/4 szkl.
woda 2 (źródlana)
ocet 2/3 6%

Przepis i sposób przygotowania na: Seler naciowy w marynacie

Selera podzielić na łodygi, umyć, osuszyć i odciąć zdrewniałe i uszkodzone końcówki.
Łodyżki pokroić w 2-3cm odcinki i wypełnić nimi średnie słoiczki.
Składniki marynaty zagotować, lekko przestudzić i zalać selera.
Zakręcić słoiki i pasteryzować 20 minut. Odstawić dnem do góry i pozostawić do ostygnięcia.
Podawać do mięs, sałatek, kanapek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 05.03.2012 00:19
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak