Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Seler naciowy do obiadu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 1 pęczek
masło 2 łyżki
mleko 5 łyżek
wywar warzywny 1 szklanka/może być z kostki
sól do smaku
sok z cytryny do smaku
ser żółty 5 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Seler naciowy do obiadu

Wykonanie:
Seler pokroić na kawałki i zrumienić na maśle. Podlać mlekiem, skropić sokiem z cytryny i poddusić przez pięć minut pod przykryciem. Następnie zalać wywarem warzywnym, ugotować do miękkości, odsączyć i obłożyć jeszcze ciepły żółtym serem. Podawać na ciepło jako surówka do obiadu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 26.03.2017 18:36
ciekawy pomysł
Wacław 26.03.2017 18:03
ciekawa propozycja :-)
AZgotuj 26.03.2017 14:34
Super pomysł na selera:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak