Scones z czosnkiem i ziołami prowansalskimi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    200 gram
  • otręby pszenne

    60 gram
  • masło

    50 gram
  • śmietana 18 proc

    5 łyżek
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    2 łyzeczki
  • czosnek

    3 duże ząbki
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki dobrze wyrobić na jednolite ciasto.Rozwałkować dość grubo i wykrajać szklanka krążki.( mi wyszło 6 szt).Piec w temp 225 stopni przez 15 min. Po upieczeniu smaczne same bez dodatków lub przekrojone i posmarowane np masłem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
katarzyna124 13.04.2011 08:03
Coś tak jakby bułeczki:)
pacpaw 12.04.2011 20:58
a co to za cudo?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat