Schabowy..pachnący czosnkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

  • jajko

  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

  • mąka

  • kasza kukurydziana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Schabowy..pachnący czosnkiem foto
Schab pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem.Jajka roztrzepać razem z solą czosnkową, mąkę wymieszać z kaszą kukurydzianą.Kotlety namoczyć w jajkach, a następnie obtoczyć w mące z kaszą.
Krok 2 - Schabowy..pachnący czosnkiem foto
Usmażyć na rumiano z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 19.08.2014 00:57
Pyszne jadło.
w mojej kuchni 19.07.2014 22:36
moje smaki w tej potrawie są...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat