Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy z pieczarkami i serem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 2 plastry
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
ser żółty
pieczarki 10 dkg
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy z pieczarkami i serem

Schab rozbić i opanierować w rozmąconym jajku i bułce tartej. Pieczarki pokroić i podsmażyć. Schabowego usmażyć z jednej strony, odwrócić, nałożyć pieczarki, starty ser, posypać papryką i smażyć pod przykryciem aż ser się rozpuści, a schab usmaży. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 08.11.2015 14:42
Wygląda fantastycznie!
Motorek 08.11.2015 14:30
Przepysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak