Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
sól do smaku
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
pieczarki 1/2 kg
cebula 1 szt
planta do smażenia
masło 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na plastry o grubosci około 1,5. Każdy plaster rozbic tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 - Schabowy z pieczarkami foto
2
Każdy kotlet obtoczyć w bułce, w jajku i znów w bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 2 - Schabowy z pieczarkami foto
3
Pieczarki obrać pokroicć i podsmażyć na rozgrzanym maśle razem z pokrojoną cebulę. Podawać jako dodatek do schabowego.
Krok 3 - Schabowy z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.12.2013 08:57
często też tak podaję, smaczny obiadek
Dorota59 31.10.2013 08:07
bardzo dobry
ONY_za_kare 19.09.2013 15:12
smaczne mięso
Aleksandra/Olcia 25.08.2013 12:44
uwielbiam takie miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak