Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy z pasztetem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
mąka pszenna 6 łyżek
pieczarki 4 szt
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
natka pietruszki
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
pasztet 6 plastrów
schab 6 plastrów
ser gouda 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy z pasztetem

Kotlety rozbijamy, obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku z solą i pieprzem i bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron. Ser i pieczarki (obieramy) ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na kotlety kładziemy plaster pasztetu, ser żółty, pieczarki i natkę pietruszki. Układamy jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym, dajemy troszkę oleju i zapiekamy do momentu rozpuszczenia sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 23.02.2014 09:27
schabik superowy
fotoviderek 22.12.2013 09:35
Super połączenie :)
IwonaDD 03.08.2013 18:52
rewelacyjny przepis !!!!!
AURELKA 28.06.2013 21:44
ciekawe połączenie
IZABELA29 12.06.2013 08:19
fajne zestawienie smaków
Ada-Gaba 06.05.2013 08:19
ciekawy przepis na pyszne danie
caralajna 03.05.2013 07:26
bardzo ciekawe
Iwusia 13.04.2013 23:26
wygląda wspaniale, bardzo smakowicie
leonowie 12.02.2013 11:17
ciekawe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak