Schabowy z pasztetem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja surowe

    2 szt
  • mąka pszenna

    6 łyżek
  • pieczarki

    4 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • natka pietruszki

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    6 łyżek
  • pasztet

    6 plastrów
  • schab

    6 plastrów
  • ser gouda

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety rozbijamy, obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku z solą i pieprzem i bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron. Ser i pieczarki (obieramy) ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na kotlety kładziemy plaster pasztetu, ser żółty, pieczarki i natkę pietruszki. Układamy jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym, dajemy troszkę oleju i zapiekamy do momentu rozpuszczenia sera.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina1991 23.02.2014 09:27
schabik superowy
fotoviderek 22.12.2013 09:35
Super połączenie :)
IwonaDD 03.08.2013 18:52
rewelacyjny przepis !!!!!
AURELKA 28.06.2013 21:44
ciekawe połączenie
IZABELA29 12.06.2013 08:19
fajne zestawienie smaków
Ada-Gaba 06.05.2013 08:19
ciekawy przepis na pyszne danie
caralajna 03.05.2013 07:26
bardzo ciekawe
Iwusia 13.04.2013 23:26
wygląda wspaniale, bardzo smakowicie
leonowie 12.02.2013 11:17
ciekawe.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat