Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy z musztardowym smakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 50 dag
musztarda wg uznania
sól d smaku
pieprz do smaku
jajko 2 sztuki
woda 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy z musztardowym smakiem

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry.
Rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Plastry schabu posmarować musztardą.
Jajka roztrzepać z wodą.
Przygotowane schaby panierować w bułce, jajku i ponownie w bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak