Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy z kurkami i serem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2
przyprawa uniwersalna
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1
mąka
tłuszcz do smażenia
kurki 30 dag
masło 3 łyżki
sól
ser żółty 10 dag
szczypiorek usiekany

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy z kurkami i serem

Mięso myjemy, dzielimy na kotlety, rozbijamy i przyprawiamy. Panierujemy w mące, jajku, bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Przekładamy do naczynia do zapiekania. Kurki oczyszczamy, myjemy, odsączamy i smażymy na złoto na maśle. Solimy. Wykładamy na kotlety i układamy na wierzchu po 2 plastry sera żółtego. Zapiekamy ok 15 min. Posypujemy szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 11.09.2015 09:34
pyszne danie
[email protected] 18.03.2015 20:35
nioch nioch..... próbowałam.....super danie polecam, jeśli chcecie zaprosić gości...
Grazyna0211 10.03.2015 12:26
bardzo smaczne danie
Janina 10.03.2015 12:22
Pyszne jedzonko;)
berys18 10.03.2015 10:45
fajna odmiana dla tradycyjnego kotleta
Barbara777 10.03.2015 10:15
same dobre rzeczy mniam
bertpvd 10.03.2015 09:28
danie z kurkami musi być przepyszne :)
w mojej kuchni 09.03.2015 20:12
jakie pyszności do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak