Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SCHABOWY Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1 kg.
kapusta kiszona 25 dag.
pieczarki 25 dag.
Zioła prowansalskie suszone Prymat - do smaku
sól - do smaku
cebula 1 sztuka
tłuszcz do smażenia - -
tymianek - do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SCHABOWY Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI

Kapustę kiszoną ugotować (nie długo). Pieczarki podsmażyć z cebulką na tłuszczu, dodać odcedzoną oraz drobno pokrojoną kapustę. Wszystko przyprawić ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem, tymiankiem.

Schab pokroić w grubsze plastry, naciąć kieszonki, nałożyć w nie farszu.
Usmażyć na oleju. Można, jak wolimy, obtoczyć w panierce. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 28.05.2012 14:14
Bardzo dobre musi być :)
Sylwia88 12.05.2011 21:32
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak