Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy z jajkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 kotlety
jajko 2 szt
mąka 1 łyżeczka
przyprawa uniwersalna Kucharek
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy z jajkiem

Kotlety schabowe myjemy i rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy z obu stron przyprawą uniwersalną i oprószamy mąką (dzięki temu kotlety będą soczyste). Jajka roztrzepujemy w miseczce ze szczyptą soli. Maczamy kotlety najpierw w jajku, a potem w bułce tartej. Smażymy na oleju aż się zarumienią. Gdy już będą gotowe przekładamy je na talerz, a na ten sam tłuszcz wlewamy jajko, w którym maczaliśmy kotlety. Rozprowadzamy na cienką warstwę i smażymy na wolnym ogniu, aż góra się zetnie. Nie przewracamy. Tak przygotowane jajko dzielimy i kładziemy na każdym kotlecie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 05.01.2013 15:11
Co za kotlecik, zapewne pyszny z tym jajeczkiem
smakowita 15.06.2012 22:48
pewnie smaczny ,
Małgosia6 26.11.2011 22:21
pycha
Smakosz6 27.10.2011 12:44
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak