Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy z jabłkami zapiekany z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 400 g
jabłka 3 szt
polędwica wieprzowa 4 plaster
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
jaja 2 szt
ser gouda 4 plaster

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy z jabłkami zapiekany z serem

Schab kroimy na kotlety, rozbijamy, maczamy w jajku z pieprzem solą i obtaczamy w bułce tartej. Wrzucamy na patelnię, na rozgrzany olej. Smażymy aż do przyrumienienia. Kładziemy plaster poledwicy, pokrojone w cwiartki jablka, kładziemy plaster sera i dusimy pod przykryciem, aż ser się rozpuści. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 27.11.2012 22:37
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak