Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy z czosnkowym smaczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 40 dag
czosnek 2-3 ząbki
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieprz
sól
mąka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy z czosnkowym smaczkiem

Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na plastry. Rozbić plastry tłuczkiem. Czosnek rozgnieść ze solą i wymieszać z odrobiną oleju. Przygotowaną mieszanką natrzeć plastry schabu, oprószyć pieprzem i odstawić na 2 godz. Mięso panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 26.11.2013 10:45
ciekawy pomysł:-)
Adamorek 14.02.2013 22:15
dobry taki smaczek
angelika14 14.02.2013 21:16
dawno nie jadłam schaba
gosia56 14.02.2013 21:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak