Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Schabowy z czosnkowym smaczkiem

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

schab
40 dag
czosnek
2-3 ząbki
jajko
2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
mąka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy z czosnkowym smaczkiem

Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na plastry. Rozbić plastry tłuczkiem. Czosnek rozgnieść ze solą i wymieszać z odrobiną oleju. Przygotowaną mieszanką natrzeć plastry schabu, oprószyć pieprzem i odstawić na 2 godz. Mięso panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 26.11.2013 10:45
ciekawy pomysł:-)
Adamorek 14.02.2013 22:15
dobry taki smaczek
angelika14 14.02.2013 21:16
dawno nie jadłam schaba
gosia56 14.02.2013 21:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak