Schabowy z bananami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1/2 kg
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • olej

    do smażenia
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do smażenia
  • jaja

    2 szt
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    szczypta
  • szynka wędzona

    5 plaster
  • banan

    3 szt
  • ser gouda

    5 plaster
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab kroimy na kotlety, rozbijamy, maczamy w jajku z pieprzem solą i warzywkiem i obtaczamy w bułce tartej. Wrzucamy na patelnię, na rozgrzany olej. Smażymy aż do przyrumienienia. Kładziemy plaster szynki, pokrojone w plastry banany, kładziemy plaster sera i dusimy pod przykryciem, aż ser się rozpuści. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 20.02.2013 09:40
ciekawe musze sprobowac
Ewelina38 08.02.2013 11:52
schaboszczaki uwielbiam ale z bananami jeszcze nie jadłam.... trzeba spróbować, połączenie bardzo ciekawe :)
Ela15 11.01.2013 05:26
ciekawe połączenie
Bernadeta1 01.12.2012 00:22
ciekawy i apetyczny przepis
Poison1988 03.11.2012 09:20
super - będzie trzeba wypróbować :) Z bananami jeszcze nie robiłam :D
sara1 03.11.2012 08:10
wygląda apetycznie
treonina 03.11.2012 00:01
ciekawe połączenie :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat