Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy w porach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
por 2 szt
ser żółty 25 dag
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy w porach

Pory myjemy i kroimy w cienkie talarki i solimy. Schab lekko rozbijamy oprószamy solą i pieprzem. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na dno naczynia żaroodpornego dajemy pora na nie układamy schab, a wierzch posypujemy startym serem. Pieczemy do 45 minut w 180 stopniach. Podajemy z surówkami i frytkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 17.07.2013 15:45
super danie
caralajna 03.06.2013 07:46
uwielbiam pory
PIOTR11 05.03.2013 13:32
ciekawie zrobione mięso

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak