Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy w panierce z papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczki
schab bez kości 300 g
jaja 2 szt
mąka pszenna 1/2 szklanki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
olej rzepakowy 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy w panierce z papryką

Schab umyć, pokroić na porcje ,osuszyć i posypać solą czosnkową .
Jajka roztrzepać, dodać paprykę ostrą , pieprz . Panierować kotlety w mące następnie w jajku i bułce tartej . Smażyć na rozgrzanym oleju na patelni z obu stron . Po wierzchu posypać papryką słodką w proszku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 22.04.2017 13:55
Smakowite schabowe;)
dodi 22.04.2017 11:57
pyszne jedzonko
Wacław 22.04.2017 11:13
bardzo dobre :-)
w mojej kuchni 22.04.2017 10:47
dobre mięsko i do pieczywa na drogę można zabrać
Róża1 22.04.2017 09:35
fajny przepis !!
pestka 22.04.2017 08:38
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak