Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy w panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
smalec do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy w panierce

Mięsko dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na porcje. Wszystkie kawałki rozbijamy. Następnie oprószamy przyprawami z dwóch stron. Odstawiamy na pół godziny, aby mięsko przeszło przyprawami.
Następnie każdy kawałek moczymy w rozbełtanym jajku a później w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym smalcu z dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak