Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schabowy pod pierzynką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 zkl
olej rzepakowy 5 łyżek
ogórki konserwowe 2 szt
ser żółty 200 g
cebula czerwona 0,5 szt
sól i pieprz 1 szczypta
pieczarki 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: schabowy pod pierzynką

Mięso myjemy, suszymy. Rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Maczamy w jajku, a następnie w buce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Pieczarki trzemy na tarce i smażymy z cebulą pokrojoną w kostkę. Na kotleta wykładamy pieczarki. Pokrojoną w plasterki cebulę, pokrojone w plasterki ogórki konserwowe oraz starty żółty ser. Całość zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hanna5 13.07.2016 11:28
Na pewno pyszne.
Anna169Hosz 12.07.2016 23:16
Pyszne mięsko.
ilka01 12.07.2016 18:42
pychotka :)
jagoda5913 12.07.2016 16:21
dobry pomysł
dodi 12.07.2016 13:11
smacznosci, mniam
adelajda 12.07.2016 11:21
Szybki a jaki smaczny obiadek :)
berys18 12.07.2016 10:07
wygląda pysznie
Edita 12.07.2016 07:42
pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak